Ta hand om din hälsa


Hälsa / tisdag, januari 8th, 2019

Vi kan mycket med egenvård ta hand om vår hälsa och komma till en punkt där vi kommer att må mycket bättre. Att ta hand om din hälsa är inte bara att se till så att vi rör på oss tillräckligt eller äter hälsosam mat. Det finns mycket som vi kan göra för att förbättra vår hälsa och många gånger handlar det om att bryta gamla vanor som inte är så bra för oss.

Bearbeta vårt tankemönster

Det första som vi behöver göra är att bearbeta vårt sätt att tänka. Har vi ett stressigt arbete så bör vi se till att sänka stressnivån. För mycket stress kan påverka vårt immunförsvar och som följd så blir vi lättare förkylda eller får andra sjukdomar. Vi har bara en kropp och den bör vi ta hand om. Det finns produkter som kan hjälpa till och underlätta vid förkylningar och annat. Det är dock viktigt att vi stärker vårt immunförsvar så vi minskar riskerna för influensa och annat.

Motionera för hälsans skull

Att motionera är en stor fördel för din kropp. Det behöver inte vara fråga om någon elitsatsning eller att träna får att göra en Svensk klassiker. Det kan vara fråga om att ta lite längre promenader varje dag. Om du under en period provar att ta 20 till 30 minuters promenader varje dag. Du kan fördela dessa på två promenader då kan du gå 10 till 15 minuter varje promenad så kommer du att under en vecka röra på dig ungefär 3 timmar.