Gå ned i vikt och må bättre


Hälsa, Vikt / tisdag, augusti 21st, 2018

Övervikt ledder till en rad hälsoproblem såsom hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och diverse krämpor. Det är också en stor påfrestning på din egen självkänsla och ditt självförtroende, något som kan få konsekvenser på alla områden i ditt liv.

Fettsugning

För mindre problemområden som fortfarande är problem, kan fettsugning vara den enklaste lösningen. Vi skapar inte fler fettceller när vi går upp i vikt, de sväller och växer. Om du gör en fettsugning sugs fettcellerna ut och de går inte att återskapa. De är borta för alltid och det är därmed svårare att få tillbaka de valkarna. Så länge du håller en god diet och tränar. Fettsugning är som Citadellkliniken skriver:

Att göra kroppens naturliga konturer och former mer, eller mindre, framträdande.

Det är alltså ingen snabblösning för dem som lider av många extrakilon. Du behöver först gå ned en del i vikt för att se vilka områden som du behöver ta hand om kirurgisk för att skapa den kropp du är ute efter.

Dieter

Extrema dieter ger resultat, vi har alla sett att självsvält gör dig smalare. Men det är inte rätt väg att gå eftersom svält förstör kroppen och löser inte problemet med ditt ätande. Du skapar bara ett nytt, felaktigt matmönster. Istället måste du välja en diet som du kan hålla långsiktigt och som gör dig gott. För majoriteten som lider övervikt är anledningen snacks, läsk, alkohol, socker och överdriven konsumtion av snabbmat och snabba kolhydrater. Du kan komma undan med att äta mycket och äta lite onyttigt om du kombinerar det med träning. De här 13 tipsen från Expressen är goda grundpelare i en helt ny livsstil.