Ergonomi som hjälper dig


Hälsa, Träning / fredag, januari 29th, 2021

Ergonomi är något som har blivit mer uppmärksammat med tiden. Att göra saker på ett ergonomiskt sätt kommer inte bara göra att du slipper få ont i kroppen utan det gör även till exempel lyft mycket enklare. I denna artikeln kommer jag gå igenom ergonomi och hur du kan använda dig av hjälpmedel för att göra vardagen enklare.

Varför är ergonomi viktigt?

Ergonomi är viktigt för att spara på kroppen och för att slippa smärtor både på kort sikt och under hela livet. Många som arbetat ett helt liv går i pension med smärtor i rygg och knän vilket är saker som kunnat undvikas om de arbetat på ett ergonomiskt sätt.

Det är inte bara vid saker som lyft som ergonomi är viktigt. För att slippa ryggont är det även bra att vara ergonomisk när du sitter ner.

Hjälpmedel

Det finns en hel skara hjälpmedel som förenklar din vardag och hjälper dig med ergonomin. Allt från bord som går att ställa in i en perfekt vinkel för dig till selar som hjälper dig att ha en korrekt hållning. Du kan enkelt hitta det du har behov av. Träningsredskap speciellt utvecklade för att stretcha vissa muskler finns också på nätet – allt för att du ska slippa ha ont i kroppen när du blir äldre.